2020-11-07 07:36:20• hírek • Bede Emőke

Feketén foglalkoztató munkaadókat bírságolt a munkafelügyelőség

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

2020 októberében 197 helyszíni ellenőrzést szervezett a Szatmár Megyei Területi Munkafelügyelőség: 99 alkalommal a munkáltató és az alkalmazottak közötti munkaviszonyt ellenőrizték, 98-szor pedig a biztonsági, illetve egészségügyi előírások betartását vették górcső alá – tájékoztatta hírportálunkat az ITM.

A munkaviszonyokat érintő ellenőrzések során 48 alkalmazó megúszta írásbeli figyelmeztetéssel, 8 esetben azonban pénzbírságot is kiszabtak az ellenőrök, melyeknek összértéke eléri a 105.100 lejt. Öt munkáltatót azért bírságoltak meg összesen 100 ezer lejre, mert feketén foglalkoztatták az alkalmazottakat, további két alkalommal pedig azért szabtak ki pénzbüntetést, mert a munkaadók nem tartották be az alkalmazottakat nyilvántartó digitális adatbázisra, azaz a Revisalra vonatkozó kötelezettségeket. A két munkáltatónak összesen 600 lejbe került e mulasztás.


A munkavédelemmel kapcsolatos ellenőrzések során is számos rendellenességet fedeztek fel az ITM munkatársai. A mulasztásokért 138 esetben csak írásbeli figyelmeztetésben részesítették a munkáltatókat, 16 esetben azonban pénzbírságot is kiszabtak az ellenőrök, ezeknek összértéke elérte a 35.500 lejt. A munkafelügyelőség szerint mindegyik esetben megtették a szükséges lépéseket a helyzetek mielőbbi orvoslása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: